Vælg en side

Fuglelivet i vores haver er noget af det mest vidunderlige at observere. Men fugle har det ikke let i dagens Danmark. Bebyggelse og tung trafik reducerer fuglepopulationen år for år. Derfor er det vigtigt, at vi giver fuglene gode vilkår i vores haver. En af de måder vi kan hjælpe fuglene på er ved at sætte redekasser op. På Naturbutikken finder du et stort udvalg af forskellige typer redekasser, som du kan bruge til at hjælpe mange af de danske fugle til en optimal yngleperiode.

En redekasse er et lille hus, der er designet til at give fuglene et sikkert og behageligt sted at yngle. Det kan være en kasse på en stolpe, et træ, eller en væg, hvor fuglene kan frit skjule sig og samtidig få en god udsigt til deres omgivelser. Redekasser findes i mange forskellige størrelser og typer, for at imødekomme de forskellige arter af ynglefugle. Det er vigtigt at søge råd hos eksperter om de helt rigtige former og størrelser af kasser til forskellige fuglearter, for at sikre det optimale resultat.

Der er en række fordele ved at placere redekasser i din have. Først og fremmest medvirker det til at øge antallet og mangfoldigheden af fugle i dit nærområde. Derudover skaber redekasser en pæn og dekorativ tilføjelse til din have. Du kan også bruge redekasser, som et hjælperedskab til at fjerne skadedyr fra haven, da mange fuglearter er glade for at spise insekter og tørre dem ud.

Inden du vælger at placere redekasser i din have, skal du huske at gøre det mindst 1,5-2 meter fra jorden, for at undgå predation fra både rovdyr og husdyr. Placer kasserne på steder med sollys og skygge i en blanding, og undgå at placere dem i trækraft, da dette kan resultere i uheldige konsekvenser.

Du skal også overveje at rengøre dine redekasser regelmæssigt. Du kan gøre dette om efteråret, når fugleungerne er fløjet ud. Fjern bløde materialer og rengør kassen med varmt sæbevand, skyl derefter grundigt og lad tørre ud ordentligt, inden det er tid til at placere den til ynglesæsonen den næste gang.

Det kan være en fascinerende og meget givende oplevelse at se, hvordan fugle bruger dine redekasser til at yngle og opdrage deres unger. Ved at hjælpe med at skabe gode ynglevilkår til fuglene i din have, kan du øge deres overlevelseschancer, og skabe en frodig og blomstrende oase i dit lokalområde. Derfor er det en god ide at kontakte eksperter for at få hjælp til at vælge og placere dine redekasser. Naturbutikken har et stort udvalg af redekasser, der kan hjælpe dig med at forbedre fuglenes liv i din have. Så skynd dig at tage fat i en specialist eller købredekasser nu, og gør din have til et paradis for fugle.